Zara Sofea Sweeeetheart

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Khamis, 16 Februari 2012

Lagi Cerita Pasal Bersalin --- Kasih sayang yg TuLus...tribute to Mak & Ayah

Assalamualaikum...


Wahhhh....lame sgt x main2 tulis blog,hehehe....sibuk dgn si Zara Sofea,smpai nk b'FB pun xsempat..bkn stakat tu je..nk mandi pun blh jd 1 kali sehari je..keh3x...begitu ler kalo dh ade ank...kali ni aku nk sambung cite psl bersalin...tribute to my Mak & Ayah...


Time aku dh rase skt2 29 Ogos tu, aku trus call mak..mengadu yg aku rase skt2 kt bwh perut...mak suggest suruh trus gi hospital sbb aku dh skt sgt..nk ckp kt tepon pun xlarat..mase tu ayah org yg paaaaling risau..ble dia tau je aku skt kemain panjang lg nasihat n tips dia bg...hehee


Mase aku masuk PAC rupe2nye mak n ayah otw dtg Hosp.Serdang..mak kate ayah risau sgt..smpai dia xleh nk buat keje ape2..asik dok ingatkan aku yg tgh skt ni je..pastu ble aku dh kena transfer ke ward sepantas kilat mak,ayah  & husband gi dptkan aku..temankan aku...aku pulak kesian tgk muka ayah...mmg nmpk sgt dia risau n sygkan aku...dia risau tgk keadaan aku yg asik mengerang kesakitan...ayah,honestly mmg ana skt sgt2..tula rase skt yg paling skt yg penah ana rase sepanjang 26 tahun hidup di atas bumi ini..tp kdg2 ana cover,xnk tunjuk kt ayah...sbb ana tau ayah syg ana sgt..ana tau,kalo blh ayah pun nk b'ade d'cc ana smpai ana bersalin..kan? hehee...Itulah ayah saya yg saya cintai...


Sehari sblm raye tu aku d'temani mak,ayah & papa kt wad 5A,hehee..mak bwk kan aku kuih raya..takut aku kempunan xdpt mkn kuih raya sbb kena pantang..tp last2 bkn aku yg mkn, enchek Papa yg bedal sbb selera aku dh hilang..kesakitan je yg aku dok hadap...ble dh hbs waktu melawat, insan2 yg tersayang pulang ke rumah masing2...aku sedih tp xnangis...sbb kejap2 Papa call,kejap2 ayah call,kejap2 mak call....membuat kan aku xsunyi n xtakut duk spital sorang2..heeee


Kul 2.45am 1 Syawal, aku dimasukkan ke Labor Room...rupe2nye bkn enchek Papa je sepantas kilat dtg hospital...mak dgn ayah pun same...even diorng tau ble time bersalin hanya suami d'benarkan masuk LR tp diorng ttp nk tggu aku..ayah sanggup tdo dlm kete kt parking spital tu...mak plak b'sengkang mate ddk kt kerusi menunggu dewan bersalin...rendang, ketupat, kuah kacang sume entah kemane...padahal mak ckp dh beli sume brg..tggl nk masak je..tp d'sbbkan aku mak tinggalkan tu sume...mak kate aku lg penting..terharu sgt2...terima kasih mak...ana cinta kan mak jgk...


Ble dh slamat bersalin aku still kena tahan kt LR sehari..xdpt jumpe mak n ayah...even dh merayu pun xdpt...sedih sgt2.....


2nd raye aku dh masuk ward...mak n ayah hari2 dtg melawat aku...dtg bwk makanan...n dtg tlg aku uruskan si 'Bunga'...gelaran yg ayah bg pd Sofea sbb time dia kt hosp tu suara dia comel sesgt...ayah sampai asik teringat2 kan si Bunga ni je...smpai skarang kalo parent aku call aku,diorang mesti nk ckp or dgr suara Sofea,hehehe...n si Sofea ni pun kalo dgn nenek dia bkn main baik lg...nmpk aku pun mcm xkesah jer...mcm nenek dia tu pulak mak dia..hehehe...tula namenye kasih sayang yg tulus n ikhlas...


Hmmm k la, si Kenit tu dh bangun tdo dh...nk bg dia mamam n mandikan skali...time aku taip blog ni, aku masih d'Ipoh..sang Suami pulak tgh sibuk bekerja mencari rezeki...syukur Alhamdulillah atas segala rezeki yg Engkau beri pd kami Sekeluarga Ya Allah.....


Babaiiiii!!!!!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan